Maco zaagmachines | zaagstraten

Maco zaagmachinesMaco zaagmachines

Sinds 1982 worden Maco zaagmachines geproduceerd in Italië.

Maco S.r.l. werd opgericht als producent van cirkelzaagmachines voor het zagen van buis.
Later werd het programma uitgebreid met bandzaagmachines voor het zagen van staf materiaal en buizen.

De toenemende ervaring in de productie van zaagmachines en verandering van de vraag uit de markt heeft geleid tot een uitgebreid leveringsprogramma van handbediend en halfautomatisch tot complete automatische zaagstraten.

Tegenwoordig produceert Maco systemen met automatische laadmagazijnen as verschuivingen door middel van servomotoren en aangestuurd door een NC besturing. Tevens zijn er specifieke machines voor het hoog productief zagen van buizen en volautomatische zaagmachines voor het verstekzagen met programmeerbare hoeken. Daarnaast kan Maco zaagmachines bouwen naar wens en specificaties van de klant.

Bandzaagmachines :

Maco produceert een uitgebreide range bandzaagmachines, zowel dubbel kolom als scharnierende machines. Programmeren van de verstekhoeken is mogelijk via het uitgebreide Touch screen bedieningspaneel. Zaagcapaciteit tot ø 400 mm.

De Maco bandzaagmachines zijn ook leverbaar met een automatisch laadmagazijn. Hierbij zijn ook diverse optie mogelijk voor de afvoer van het gezaagde materiaal.

Cirkelzaagmachines KS-serie :

De Maco KS-serie cirkelzaagmachines zijn leverbaar als halfautomatische zaagmachine en als volautomatische zaagmachine. De KS-serie zaagmachines gebruiken een zaagblad met een diameter van ø 425 mm die van onderuit de tafel omhoog komt. De KS 425 AR heeft tevens een programmeerbare hoekverdraaiing t.b.v. verstekzagen.

Cirkelzaagmachines V- en A- serie :

De Maco cirkelzaagmachines uit de V- en A- serie zijn ontworpen voor hoog productief zagen. Bij een aantal typen is het mogelijk om de verstekhoek te programmeren en zo volautomatisch de gewenste lengte met de gewenste verstekhoek te zagen.