Arboga boormachines | kolomboormachines | tafelboormachines

Arboga boormachinesArboga boormachines

Arboga boormachines, kolomboormachines, tafelboormachines en boor-freesmachines worden geproduceerd in het Zweedse Rosenfors.

Machinery Scandinavia AB heeft meer dan 100 jaar ervaring in de productie van hoogwaardige en betrouwbare tandwiel aangedreven boormachines en boor-freesmachines. Vandaag de dag zijn zij een bepalende producent van deze machines welke wereldwijd worden verkocht en toegepast.

In Scandinavië hebben zij een marktaandeel van 80%. Het maakt niet uit welk continent u bezoekt, overal zult u boormachines en boor/freesmachines geproduceerd in Rosenfors tegenkomen.

ARBOGA 100% MADE IN SWEDEN!A2608M

Machinery Scandinavia AB is gecertificeerd volgens de FR 2000 een geïntegreerd management systeem voor kwaliteit, vakmanschap, milieu, gezondheid en veiligheid. Het systeem is gebaseerd op ISO 9001, ISO 14001 en EN 624 070 en de werk omstandigheden inspectie op systematisch werk, AFS 2001:1

De tandwielaangedreven Arboga boormachines zijn voorzien van een stabiele tandwielkast met een groot koppel voor maximale belasting. Stalen en Pertinax tandwielen met schuine vertanding voor een rustige loop, geen oliebad. Uitgebreide snelheden range zodat boren in een groot aantal materiaalsoorten mogelijk is. De boorspindel is gemonteerd op kogellagers en conische lagers.  Voor het spannen van de producten of het spannen van een machineklem is de tafel voorzien van T-sleuven.

De Arboga boormachines worden geleverd met een beschermkap voorzien van microswitch. Zodra de kap opengezet wordt zal de machine stoppen. Tevens zijn de machines voorzien van een noodstop, 0-spanningsbeveiliging en overlastbeveiliging zodat ze voldoen aan de machinerichtlijnen.

Voor de boorvoeding kan, afhankelijk van het model, gekozen worden uit een handmatige boorvoeding, een mechanische automatische boorvoeding of een elektromagnetische automatische boorvoeding.

Arboga tafelboormachines :

Arboga tafelboormachines zijn leverbaar met een boorcapaciteit van max. ø 26mm en ø 30mm.

De tafelboormachines hebben een vaste tafel voorzien van T-gleuven voor het opspannen van het te boren materiaal of een materiaalklem. De kop van de machine is in hoogte verstelbaar en draaibaar om de kolom. Voor de hoogte verstelling van de kop wordt gebruik gemaakt van een tandheugel met tandwiel overbrenging.

De Arboga tafelboormachines zijn leverbaar met een handmatige boorvoeding en automatische boorvoering.

Arboga kolomboormachines :

Arboga kolomboormachines zijn leverbaar met een maximale boorcapaciteit van ø 26mm tot maximaal ø 40mm (staal).

De kolomboormachines hebben een verplaatsbare tafel voorzien van T-gleuven voor het opspannen van het te boren materiaal of een materiaalklem. De tafel is draaibaar in het middelpunt van de tafel en is zwenkbaar om de kolom. Voor de hoogte verstelling van de tafel wordt gebruik gemaakt van een tandheugel met tandwiel overbrenging.

Behalve de tafel is ook de kop van de kolomboormachines in hoogte instelbaar. Hierdoor is eenvoudig een ergonomisch verantwoorde werkhoogte te realiseren.

 

Klik hier voor een overzicht van de machines.